Rokkostuums

Het rokkostuum ofwel white tie, is door de jaren heen eigenlijk het minst in hoedanigheid veranderd. Typerend zijn de lange panden aan de achterkant en de korte opgesneden panden aan de voorkant. De revers zijn opgesneden en van zwart satijn of zijde en aan de zijkant van de pantalon zit een galon. Bij het kostuum wordt het rokwit gedragen. Dat is de combinatie van het overhemd met opstaande boord, vest en stik, allen gemaakt van witte picque stof.

Het blijft een zeer statig en formeel kostuum dat straalt door elegantie. Onder een rokkostuum wordt veelal een lakschoen gedragen, welke het feestelijk karakter van het kostuum benadrukt. Officieel is een lakschoen een avondschoen en draagt bijvoorbeeld een promovendus overdag een zwarte matte schoen. Tijden veranderen en zo ook onze kleed gewoontes en zelfs etiquette-regels veranderen. Zo heeft onze koning ervoor gekozen om bij zijn inhuldiging, overdag, bij het rok kostuum, lakschoenen te dragen.

Het rokkostuum wordt gedragen bij officiële gala’s, studenten gala’s, promotie aan de universiteit (door promovendus en paranimfen), staatsbanketten en inhuldiging van de koning. Ook wordt het rokkostuum wel gedragen door de bruidegom op het huwelijksfeest. Leden van de vrijmetselarij dragen doorgaans ook een rokkostuum, zij het met een zwart vest. Ook wordt er een soort rok kostuum gedragen bij ballroom dansen. Dit is echter wel speciaal ontwikkeld voor dansen en niet te vergelijken met het normale rok kostuum.

Meeuwis herenmode is gespecialiseerd in rokkostuums. Op onze speciale gelegenheidskleding-afdeling, “Black tie”, hebben wij een aantal rokkostuums op voorraad. Uiteenlopend van een mooie mengkwaliteit tegen een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding, tot een zeer luxe super 120 wol. Daarnaast is het mogelijk om uw rokkostuum geheel naar maat te laten maken in de door u gewenste stof.

Graag nodigen wij u uit om eens langs te komen in onze winkel om alle mogelijkheden te bekijken.

Een rokkostuum huren kan natuurlijk ook. Klik hier voor rokkostuum verhuur.

 

 

 

Pin It on Pinterest